Het Talentenspel

Zoals je kunt zien staat aan de voorkant op de folder over mijn praktijk: 'Wat maakt je nou echt gelukkig?' Volgens mij word je echt gelukkig als je datgene gaat doen waar je voor gekomen bent op aarde; dat is de wens van je ziel en als die twee met elkaar in overeenstemming zijn, dan voel je dat, want dan heb je je passie gevonden, doe je wat je eigenlijk het liefste wilt, iets waar je hart van gaat zingen.
Het Talentenspel is ervoor om daar achter te komen! Het is een manier om je te laten ontdekken wat je talenten zijn, hoe ze zich tot elkaar verhouden (er kunnen ook conflicten zijn), of je de regie hebt over je eigen leven en wat je levensmissie is (het doel waarom je hier op aarde bent, gerelateerd aan werk).
Ik kan dit verduidelijken met het volgende beeld: de ziel is de passagier in de koets; hij/zij geeft de richting aan. De persoon op de bok ben jij: de koning of de koningin en je talenten zijn de paarden. In dit beeld ben jij op de bok de centrale figuur: je moet voeling hebben met je passagier, want anders weet je niet waar je naar toe gaat; maar je moet ook je paarden laten samenwerken; zij moeten weten waar ze naartoe gaan en dat ook willen. Dat kan door een goede verbinding te hebben met de bestuurder op de bok want anders stuiven ze alle kanten op. Zo is het ook met je talenten: als je geen voeling hebt met ze gaan ze hun eigen gang, kunnen in conflict zijn met elkaar en nemen misschien wel de regie over . Daar kun je doodmoe van worden...
Veel mensen zijn de laatste tijd voor mijn gevoel 'de weg kwijt'. Ze zoeken, maar weten vaak niet wat ze zoeken en waar ze naartoe willen. Het spel brengt doelgerichtheid in je leven en daardoor ook vreugde: je zit op jouw unieke pad. Daar is moed voor nodig, want het kan je hele leven op z'n kop zetten, maar je krijgt waar je naar op zoek was: vreugde en vervulling.
Het spel werkt met twee borden waar gemiddeld 3 à 4 sessies (van 2 à 2,5 uur) voor nodig zijn. Tijdens het werken met het eerste bord werk je met twaalf talenten die je zelf hebt uitgezocht. Je legt je uitgezochte talenten op het bord en vervolgens maak je contact met je talenten; dat kan met open of gesloten ogen. Het mooie is dat ze je allemaal wat te vertellen hebben, want eigenlijk willen ze niets anders dan ten dienste staan van jou en je Levensmissie.
Het tweede bord wordt pas gebruikt als de samenwerkingsverbanden tussen de talenten duidelijk zijn, er harmonie is in het Koninkrijk en het duidelijk is dat de Koning(in) de regie heeft. Via het tweede bord wordt uiteindelijk duidelijk wat je Levensmissie is, die formuleer je zelf, met ondersteuning van mij. Je krijgt via dat bord ook zicht op je innerlijk Koninkrijk met al je talenten en dat geeft degenen die dit spel hebben gedaan (daar hoor ik zelf ook bij) een rijk en groots gevoel.
Het mooie van het spel is dat je het dan niet allemaal afgelopen is; als je wilt kun je daarna je leven lang contact houden met je talenten, ze blijven je inzicht geven en dingen verhelderen. Ook kunnen er talenten verdwijnen en plaats maken voor andere, je leven is tenslotte een (groei)proces en blijft ook veranderen. Je Levensmissie kan daardoor ook (subtiel) anders geformuleerd worden, niet fundamenteel, maar meestromend met je eigen ontwikkeling.
Een uitspraak van iemand die het Talentenspel bij mij heeft gespeeld: 'Ik vlinderde vroeger veel overal naartoe, maar door het Talentenspel kan ik nu gehoor geven aan mijzelf!'
Ik vind dit spel een heilig(is helend) spel en werk er heel graag mee. Je bent van harte uitgenodigd om het avontuur met jezelf aan te gaan en op zoek te gaan .... en te vinden!
Voor meer informatie zie: www.talentenspel.nl